Beschermende brandweerkleding

Helaas krijgen hulpverleners steeds vaker te maken met onveilige situaties tijdens de dienst. Ze zijn vaak ter plaatse wanneer er sprake is van agressie, geweld of een noodsituatie. Omdat hulpverleners hun werk altijd veilig moeten kunnen uitvoeren, heeft Firstcarecompany een complete lijn beschermende vesten ontwikkeld voor de brandweer. Firstcarecompany is al dé leverancier van beschermende vesten voor Ambulancezorg Nederland, maar streeft ernaar om iedere hulpverlener en medewerker van een overheidsinstantie zijn/haar werk veilig en optimaal uit te laten voeren. Daarom bieden wij nu ook een ruim assortiment aan beschermende brandweerkleding.

Brandweer steek- en kogelwerende vesten

Brandweerlieden lopen tegenwoordig een steeds groter risico tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Onze lijn van beschermende brandweerkleding bestaat uit verscheidene plate carriers, een basis beschermingsvest en een advanced beschermingsvest. Met deze plate carriers en vesten is de brandweer optimaal beschermd in extreme situaties, zoals terroristische aanslagen met een niet te voorspellen geweldsspectrum. Dat betekent dat ieder brandweer beschermingsvest niet alleen steek- (KR1/SP1-certificatie) en kogelwerend (NIJ IIIA-certificatie) is, maar ook de STANAG-2920-certificatie draagt. Dit houdt in dat onze vesten speciaal zijn samengesteld om ook bescherming te bieden tegen fragmentatiescherven die vrijkomen tijdens explosies. Het dragen van brandweer steek-, kogel- en scherfwerende vesten kan levensbepalend zijn. De beschermingsvesten zijn vervaardigd uit aramidevezels: zeer krachtige synthetische vezels die sterk, stootvast en slagvast zijn. Aramide is zeer goed bestand tegen puntbelasting. Door aramide te verwerken in beschermende brandweerkleding, is de kans op fataal letsel zo klein mogelijk.

Anti Terrorist Packages

De beschermende brandweerkleding van Firstcarecompany is getest en gecertificeerd. De resultaten uit de tests zijn zodanig indrukwekkend gebleken dat we de vesten met recht Anti Terrorist Packages genoemd hebben. Bevindt de brandweer zich in situaties waarbij een risico bestaat op de toepassing van geweld, dan kan het dragen van onze TGB-vesten (terrorismegevolgbestrijding) levensreddend zijn. De vesten beschermen tegen handvuurwapens, messen, scherpe voorwerpen, glas(scherven), lichamelijk geweld en impact door stompe voorwerpen. De veiligheid kan extra vergroot worden door in het advanced brandweer steek, kogel- en scherfwerende beschermingsvest extra kogelwerende platen te plaatsen. Dit zorgt ook voor bescherming tegen zwaardere munitie, zoals onder andere Kalasjnikov (AK-47). Met brandweerkleding van Firstcarecompany beschermd u zichzelf tegen gevaarlijke situaties.

Beschermende brandweerkleding voor professionals

De veiligheid van onze hulpverleners is net zo belangrijk als de veiligheid van hen die zij beschermen. Met onze beschermende brandweerkleding heeft de brandweer een hogere overlevingskans bij zwaardere geweldsincidenten. Wij kunnen altijd bij u langskomen voor meer informatie of een demonstratie van onze brandweerkleding. Heeft u nog vragen over onze brandweer steek- en kogelwerende vesten? Neem dan contact op met onze deskundigen.