Messen verkopen wij uitsluitend aan personen van 18 jaar en ouder.
Door een mes bij ons te bestellen verklaard u 18 jaar of ouder te zijn.
Een verificatie middels copie legitimatie is vereist, mail dit naar; info@firstcarecompany.nl
De naam waarop u besteld dient overeen te komen met de naam in uw identificatiebewijs.
Indien na controle blijkt dat u niet bevoegd bent om deze artikelen aan te schaffen berekenen wij 19,95 euro administratiekosten en wordt melding gemaakt bij de politie.
U dient zich te identificeren bij de koop van een mes om aan te tonen dat u 18 jaar en ouder bent. Indien u zich niet kunt of wilt identificeren
bent u het aankoopbedrag kwijt als administratiekosten voor de door ons gemaakte personeelskosten.
Smiths Pocket Pal Knife Sharpener
Compacte en handige messenslijper voor als je onderweg bent in de natuur.
Doorzijn compacte formaat kan hij gemakkelijk in je binnenzak worden opgeborgen.
De Smiths pocket pal knife sharperner bestaat uit 2 gekruisde vervangbare slijp elementen voor het grof bijslijpen en het fijn slijpen van gladde en serrated mes lemetten.
Slijpelementen:
- diamanten slijpstaaf / 400 grit / voor serrated of gekartelde messen
- extra fijne grit, keramische korrel / 800 grit
De compacte slijper is stabiel te plaatsen op een ondergrond om veilig te kunnen slijpen. E
en vaste slijphoek zorgt ervoor dat u altijd onder de juiste hoek uw messen bij kunt slijpen.
Specificaties Smith's Pocket Pal Knife Sharpener:
- Merk: Smith's Pocket Pal Knife Sharpener
- Type slijper: doortrekslijper voor onderweg
- Geschikt voor: zakmessen met een glad en serrated lemmet
- Aantal slijpfasen: 2
- Korrelgrootte: 400 / 800 grit
- Afmetingen: 8 cm
- Gewicht: 25 gram
Slijpen en onderhoud
Het is erg belangrijk om messen en tools die bot worden bij te houden door ze te slijpen.
Uiteraard kun je messen naar een slijperij brengen, maar hoe leuk is het om je eigen mes zelf te onderhouden en bij te slijpen tot hij weer vlijmscherp is. H
Hoe weet je of je mes nog scherp is?
Als je met je mes zonder druk uit te oefen je eten kunt snijden heb je een scherp mes.
Je kunt het ook kontroleren door te kijken of de snijvlakken van je lemmet een scherpe V-vorm heeft aan de snijkanten.
Uiteraard kun je zelf een aantal tests doen of je mes nog wel scherp is.
Papier test
Als je met je mes een stuk papier kunt snijden zonder dat het papier scheurt heb je een scherp mes.
Tomaat test
Een tomaat heeft een wat dikke schil, als je kracht moeten zetten om de tomaat goed te kunnen snijden en hij wat indeukt of geplet wordt weet je dat je mes geslepen moet worden.
Wanneer weet je dat je mes is toe aan een slijpbeurt?
Als je mes bot is dient je mes geslepen te worden om weer een scherpe V-vorm in de snijkanten van het lemmet te krijgen.
Met de juiste uitrusting en materiaal worden je messen scherper dan ooit en kun je ze goed blijven onderhouden om botte messen te voorkomen.
Welke slijpstenen / staven kun je gebruiken?
Om te slijpen dien je een keuze te maken uit de korrelgrootte die je wilt gebruiken.
Als je een bot mes hebt begin je met een grove korrel die wordt aangegeven middels een laag getal.
Je slijp procedure zou er als volgt uit kunnen zien: Je begint bijvoorbeeld met korrelgrootte 240, hiermee leg je de basis voor herstel van je lemmet om de v-vorm te herstellen.
Daarna slijp je verder met 600 / 800 en ga je door met 3000 / 6000, om het lemmet verder te polijsten en vlijmscherp af te werken start je vanaf korrelgrootte 3000 en hoger.